Malzeme Listesi :
Küçük boy tam tahıllı pita
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı Dijon hardalı
1 büyük tutam rendelenmiş limon kabuğu
1.5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tutam taze çekilmiş karabiber
240 gr pişmiş tavuk eti (doğranmış)
2 kase göbek, marul (parçalanmış)
1 orta boy domates (doğranmış)
120 gr konserve kuru fasulye
Yarım salatalık
4 adet kıyılmış beyaz soğan,(doğranmış)
1 adet kırmızı dolmalık biber (doğranmış)
1 adet sarı dolmalık biber.
.
Hazırlanışı :
6 parçaya bölünmüş pitayı zeytinyağı ile 200 derece ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar (8-10 dk) ısıtın. Kenara ayırın.
Limon suyu, sirke, şeker, hardal ve limon kabuğunu küçük bir kaseye alarak çırpın.
Zeytinyağı ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın.
.
Kalan malzemeleri orta boy bir salata kasesine al ve sosla birlikte karıştırın.
Kızarmış pitayı büyük parçalara bölün.
Servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Küçük boy tam tahıllı pita
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı Dijon hardalı
1 büyük tutam rendelenmiş limon kabuğu
1.5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tutam taze çekilmiş karabiber
240 gr pişmiş tavuk eti (doğranmış)
2 kase göbek, marul (parçalanmış)
1 orta boy domates (doğranmış)
120 gr konserve kuru fasulye
Yarım salatalık
4 adet kıyılmış beyaz soğan,(doğranmış)
1 adet kırmızı dolmalık biber (doğranmış)
1 adet sarı dolmalık biber.
.
Hazırlanışı :
6 parçaya bölünmüş pitayı zeytinyağı ile 200 derece ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar (8-10 dk) ısıtın. Kenara ayırın.
Limon suyu, sirke, şeker, hardal ve limon kabuğunu küçük bir kaseye alarak çırpın.
Zeytinyağı ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın.
.
Kalan malzemeleri orta boy bir salata kasesine al ve sosla birlikte karıştırın.
Kızarmış pitayı büyük parçalara bölün.
Servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.