Tavuklu Panzanella Salatası

Malzeme Listesi :

Küçük boy tam tahıllı pita
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı Dijon hardalı
1 büyük tutam rendelenmiş limon kabuğu
1.5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tutam taze çekilmiş karabiber
240 gr pişmiş tavuk eti (doğranmış)
2 kase göbek, marul (parçalanmış)
1 orta boy domates (doğranmış)
120 gr konserve kuru fasulye
Yarım salatalık
4 adet kıyılmış beyaz soğan,(doğranmış)
1 adet kırmızı dolmalık biber (doğranmış)
1 adet sarı dolmalık biber.

.
      

Hazırlanışı :

6 parçaya bölünmüş pitayı zeytinyağı ile 200 derece ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar (8-10 dk) ısıtın. Kenara ayırın.

Limon suyu, sirke, şeker, hardal ve limon kabuğunu küçük bir kaseye alarak çırpın.

Zeytinyağı ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. 

.
    
    
Kalan malzemeleri orta boy bir salata kasesine al ve sosla birlikte karıştırın. 

Kızarmış pitayı büyük parçalara bölün.

Servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.